На националното съвещание днес ГЕРБ решава дали да продължи подкрепата си

...
На националното съвещание днес ГЕРБ решава дали да продължи подкрепата си
Коментари Харесай

ГЕРБ решават дали ще продължават с подкрепата за правителството

На националното заседание днес ГЕРБ взема решение дали да продължи поддръжката си за ръководството. Присъстват определените кметове на общини, регионалните ръководители на партията и парламентарната група.

Ще желаеме в бюджета да бъде записано поименно за общините кое е най-жизненоважното. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново, където през днешния ден ще се организира Национално заседание на партията. По думите му ГЕРБ ще гласоподава бюджета, в частта за общините, в случай че са записани неотложните планове.

„ Трябва да убедим нашите хора, че има смисъл да стоим в тази сглобка. Евроатлантическите неща ги свършихме “, съобщи Борисов и добави, че към този момент е гласувано всичко, за „ да не може да мръдне България от евроатлантическата си ориентировка “.

По мотив плануваните средства за общините в проектобюджета на финансовото министерство, той разяснява: „ Защо да е 1 милиарда за общините не мога да схвана при 200 милиарда БВП. Не виждам логичност в това “. 

Лидерът на ГЕРБ акцентира, че кметовете от неговата партия няма да подвигат налозите в общините. „ Каквото сме дали обещание, това си изпълняваме “, сподели Бойко Борисов. „ Този път ще срещнат сериозен отпор в цифрите. Това, което ние сме поели, друго от него няма да приемем. Да си намерят други болшинства, в случай че желаят да подвигат налози, в случай че желаят да затварят жилищата в София, да ги дават на бездомни, да таксуват втората кола, третата кола, каквото желаят да вършат. Честното обаче е преди избори това да се каже и в този момент могат да го вършат, колкото желаят. Ама да лъжат от самото начало и в този момент все едно нашите кметове желаят да подвигат налозите, няма да им го позволим “, разяснява той. 
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР